.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Gele biet
300 g
Kruimige aardappelen
5 g
Verse tijm
(May be present: Selderij)
250 g
Bospeen
½ unit
Handsinaasappel
15 g
Amandelschaafsel
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
140 g
Varkenshaas
½ jar
Honing
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present: Selderij)
2.5 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2 teaspoon
Mosterd
50 milliliters
Kippenbouillon
1 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappels en de gele biet. Schil de gele biet en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd het loof van de bospeen (laat een klein stukje groen zitten) en schil ze. Pers de sinaasappel uit.
Kook de gele biet 20 - 25 minuten, voeg de aardappelen toe na 5 - 10 minuten. Giet daarna af en stamp de aardappelen en bieten tot een grove puree. Voeg 1 el boter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een grote koekenpan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Zet de koekenpan terug op het vuur en smelt 1/2 el roomboter in de pan. Bak de bospenen 5 - 6 minuten. Voeg de bouillon, de suiker en de tijm toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan nog 10 - 12 minuten stoven.
Verhit ondertussen 1 el boter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Bak de varkenshaas in 2-3 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaal en bak nog 10-15 minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met het bakvet.
Verwarm de koekenpan met het bakvet op laag vuur en voeg de honing en het sinaasappelsap toe. Laat de saus op laag vuur in 6-10 minuten zachtjes inkoken. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Verdeel de aardappel-bietenpuree over de borden. Leg de bospeen en varkenshaas ernaast. Giet de saus over de varkenshaas. Garneer met de verse bladpeterselie en amandelschaafsel.