Skip to main content
Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer
Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

met geitenkaasbolletjes, krieltjes en biet

4.5
(250)

Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

Pork tenderloin

(May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

125 g

Pre-cooked beetroot

½ piece

Pear

½ piece

Onion

20 g

Honey-mustard dressing

(Contains: Mosterd)

20 g

Salad mix with asparagus pea sprouts

(May be present: Selderij)

25 g

Honeyed goat's cheese pearls

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Chopped walnuts

(Contains: Walnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2863 kJ
Calories684 kcal
Fat30.9 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate61.2 g
Sugar16.9 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein38.2 g
Salt1.3 g
Potassium84.8 mg
Calcium6.4 mg
Iron0.1 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid
Aluminum Foil
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de krieltjes 12 - 14 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
Varkenshaas bakken
2
  • Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Bak de varkenshaas met de ui 2 - 3 minuten per kant.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Heb je liever meer doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3
  • Blus de ui af met de zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.
  • Weeg de bieten af en snijd in blokjes van 2 cm.
  • Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in partjes.
  • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de peer 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende roomboter, zodat de peer niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de sla, rode biet en honing-mosterddressing. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas.
  • Garneer de salade met de geitenkaasbolletjes, gebakken peer en walnoten.

This week's must-try HelloFresh recipes