Speciaal ingrediënt in je box! Deze gnocchi van de Pastafabriek bestaat uit aardappel en speciaal gemalen meel uit Italië.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
175 g
Gnocchi
(Contains: Tarwe, Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
1 piece
Pork tenderloin
(May be present: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
25 g
Bacon lardons
½ piece
Garlic
½ piece
Onion
190 g
Chestnut mushrooms
75 g
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ sachet(s)
Dried oregano
10 g
Grated Pecorino DOP
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
50 milliliters
Low sodium beef stock
to taste
Salt and pepper
Verhit 1 el roomboter per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur (zie Tip). Breng de varkenshaas op smaak met peper en zout en bak in 9 - 12 minuten rondom bruin.
Tip: Je bakt de varkenshaas en groenten samen in 1 pan. Kook je voor meer dan 2 personen? Bak de varkenshaas dan met de helft van de roomboter in een pan en bak de groenten en spekjes met de overige boter in een tweede pan. Voeg het bakvocht van de varkenshaas vlak voor het serveren toe aan de pan met groenten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de champignons in kwarten.
Voeg de champignons toe aan de wok of hapjespan en bak 3 - 4 minuten mee. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Voeg de knoflook, ui en spekreepjes toe aan de pan met champignons en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de varkenshaas uit de pan wanneer hij gaar is en laat rusten onder aluminiumfolie tot serveren.
Bereid de bouillon (zie Tip). Blus de pan met de groenten vervolgens af met de bouillon. Voeg de kookroom toe en laat 2 minuten inkoken.
Tip: Is het lastig om 50 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Meng vlak voor het serveren de helft van de geraspte pecorino en de oregano door de roomsaus, proef en breng verder op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de varkenshaas in dunne plakken. Verdeel de saus over de borden en leg de varkenshaas en gnocchi erop. Garneer met de overige kaas.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.