Skip to main content
Varkensfiletlapje

Varkensfiletlapje

met zoet-pittige chutney, gewokte groenten, noedels en sambal

3.9
(365)

Chutney kent zijn oorsprong in de Indiase en Pakistaanse keuken. Het is een zelfgemaakte vruchtenpuree met kruiden en smaakmakers. Naast scherp, is een chutney ook vaak zoet en een beetje zuur. Deze chutney maak je met ananas, gember en sambal, wat het gerecht lekker pittig maakt.

Allergens:
Gluten
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Ui

1 cm

Verse gember

1 unit

Ananasringen

½ unit

Rode paprika

100 g

Paksoi

50 g

Noedels

(Contains: Gluten)

5 g

Sesamzaad

(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1 unit

Varkensfilet

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Sambal

½ teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories597 kcal
Energy (kJ)2498 kJ
Fat24 g
Saturated Fat7.2 g
Carbohydrate58 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber5 g
Protein34 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui, schil de gember en snijd fijn. Snijd de ananasringen in stukjes en bewaar het sap dat erbij zit. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in dunne repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de bladeren als de stelen fijn en houd apart van elkaar.

Noedels koken
2

Kook de noedels, afgedekt, in 2 - 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes, zonder olie, 3 - 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Chutney bereiden
3

Verhit ½ el zonnebloemolie per persoon in een steelpan met deksel en fruit de ui en gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de ananas met het sap, de sambal, de witte wijnazijn en 2 el water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Houd daarna afgedekt warm.

Groenten bakken
4

Verhit de overige zonnebloemolie per persoon in de wok of hapjespan en bak de witte stelen van de paksoi en de rode paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bladeren van de paksoi en de noedels toe en breng op smaak met de sojasaus en peper.

Varkensfilet bakken
5

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi het varkensfiletlapje met peper en zout en bak 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden. Snijd de varkensfiletlapjes in dunne plakjes en serveer deze bovenop de noedels. Bestrooi met het geroosterde sesamzaadjes en serveer met de ananaschutney.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes