Chutney kent zijn oorsprong in de Indiase en Pakistaanse keuken. Het is een zelfgemaakte vruchtenpuree met kruiden en smaakmakers. Naast scherp, is een chutney ook vaak zoet en een beetje zuur. Deze chutney maak je met ananas, gember en sambal, wat het gerecht lekker pittig maakt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Ui
1 cm
Verse gember
1 unit
Ananasringen
½ unit
Rode paprika
100 g
Paksoi
50 g
Noedels
(Contains: Gluten)
5 g
Sesamzaad
(Contains: Sesamzaad May be present: Noten, Pinda's)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains: Gluten, Soja)
1 unit
Varkensfilet
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ teaspoon
Sambal
½ teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snipper de ui, schil de gember en snijd fijn. Snijd de ananasringen in stukjes en bewaar het sap dat erbij zit. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd de paprika in dunne repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de bladeren als de stelen fijn en houd apart van elkaar.
Kook de noedels, afgedekt, in 2 - 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de sesamzaadjes, zonder olie, 3 - 4 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit ½ el zonnebloemolie per persoon in een steelpan met deksel en fruit de ui en gember 1 minuut op laag vuur. Voeg de ananas met het sap, de sambal, de witte wijnazijn en 2 el water per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Houd daarna afgedekt warm.
Verhit de overige zonnebloemolie per persoon in de wok of hapjespan en bak de witte stelen van de paksoi en de rode paprika 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bladeren van de paksoi en de noedels toe en breng op smaak met de sojasaus en peper.
Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi het varkensfiletlapje met peper en zout en bak 2 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
Verdeel de noedels over de borden. Snijd de varkensfiletlapjes in dunne plakjes en serveer deze bovenop de noedels. Bestrooi met het geroosterde sesamzaadjes en serveer met de ananaschutney.