Skip to main content
Tortilla's met wortelhummus en falafel
Tortilla's met wortelhummus en falafel

Tortilla's met wortelhummus en falafel

met yoghurt en frisse salade

.

Labels:
Veggie
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Falafel met tomaat

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Magere yoghurt

1 blik(ken)

Kikkererwten

⅕ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

2 stuk(s)

Bruine tortilla

Zelf toevoegen

¼ tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)616 kcal
Energie (kJ)2577 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers18 g
Vezels13.8 g
Eiwitten20 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Kleine kom
Hoge kom
Staafmixer
Kom

Instructies

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in halve plakken van maximaal 1/2 cm dik en de rode ui in halve ringen. Verdeel de wortel en rode ui, apart van elkaar, op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met peper en zout. Leg de ongepelde knoflooktenen erbij en bak 20 - 25 minuten in de oven. Haal uit de oven en bewaar apart. Bak daarna de falafel 3 - 4 minuten op een ovenrooster of bakplaat met bakpapier.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes en snijd de verse kruiden fijn. Snijd de komkommer in reepjes van 1/2 cm dik en ongeveer 3 - 4 cm lang. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom de tomaat met de verse kruiden en 2/3 van de komkommer. Voeg per persoon 1/2 el citroensap per persoon en 1/2 el extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Yoghurtsaus maken
3

Meng in een kleine kom de helft van de yoghurt met 1/2 tl mosterd per persoon en breng op smaak met peper en zout. Laat daarna de kikkererwten uitlekken. Bewaar het vocht apart.

Tip: Kikkererwten zijn rijk aan vezels, eiwitten en gezonde langzame koolhydraten. Ook bevatten ze veel vitaminen; wel 4 tot 5x meer vitamine E dan elke andere peulvrucht. Vitamine E versterkt je weerstand.

Hummus voorbereiden
4

Meng in een hoge kom de kikkererwten met per persoon: 2 el kikkererwtenvocht, 1/2 el citroensap, 1/2 tl komijnpoeder, 1/4 tl zout en de overige yoghurt en pureer met een staafmixer tot een stevige hummus spread.

Tip: Wist je dat men gemiddeld maar aan 60% van de aanbevolen hoeveelheid vezels komt per dag? Door de kikkererwten, volkoren tortilla's en ruim 350 g groente zit je daar met deze maaltijd al bijna overheen!

Hummus afmaken
5

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. Druk de gepofte knoflookteen uit de schil en voeg samen met de ovenwortels bij de gepureerde kikkererwten. Breng op smaak met peper en pureer met de staafmixer. Voeg eventueel wat extra vocht van de kikkererwten toe om het smeuïger te maken en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap.

Tip: Vergeet niet om na de groente de falafel nog 3 - 4 minuten in de oven te bakken.

Serveren
6

Verdeel de tortilla's over de borden. Halveer de falafelballetjes en beleg elke tortilla met de wortelhummus, de halve falafelballetjes, salade en rode ui. Besprenkel met de yoghurtsaus en vouw de tortilla dicht. Gebruik niet alle wortelhummus zodat je de overige kan dippen met de achtergehouden komkommerreepjes.

Tip: Smeer een klein beetje van de hummus aan de zijkanten van de tortilla, dan blijven ze goed dichtplakken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met halloumi en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Tempehbowl met gember-honingglazuur

Tempehbowl met gember-honingglazuur

met sushirijst, furikakemayonaise en groenten
Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Quinoa met ovengroenten, amandelen, labne en koriander

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Conchiglie met rode biet, peer, geitenkaas en walnoten

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

Romige pasta met varkenshaaspuntjes

met aubergine en semi-gedroogde tomaten
Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

Courgettepasta met romige kruidenkaassaus

met mini-romatomaten en basilicum
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Gebakken rijst met roerei en paksoi

Gebakken rijst met roerei en paksoi

met verse doperwten, wortel en pikante honingpinda's
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie
Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

Turks broodje met gehaktballetjes en mozzarella

met rucola, basilicum en rode cherrytomaten
Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

Pompoen traybake met kabeljauw en tapenade

met krieltjes, Midden-Oosterse kruiden en knoflookmayonaise
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

Bietenplatbrood met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en aardappeltjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

Loaded aardappelen met saus van witte kaas en olijven

met courgette en cherrytomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met aardappelen, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met Scandinavische stijl salade

Heek met Scandinavische stijl salade

met aardappelen, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

Kabeljauw met verse tagliatelle en caponata-stijl stoof

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel