Evenwichtige tortilla's - caramba, ze bestaan! Ontdek deze balansversie, bereid met verse ingrediënten vol voordelen. Neem bijvoorbeeld de bonen en kikkererwten: rijk aan eiwitten, vezels, vitamine B, ijzer, magnesium... En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe ze je energieniveau stabiel houden - het zijn namelijk langzame koolhydraten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ pack
Kikkererwten
1 teaspoon
Paprikapoeder
½ unit
Komkommer
100 g
Gekleurde cherrytomaten
2 unit
Bruine tortilla
(Contains: Gluten)
25 g
Feta
(Contains: Milk)
2.5 g
Verse bladpeterselie
(May be present: Sellerie)
25 g
Labne
(Contains: Milk, Egg, Schwefeldioxide und Sulfite)
20 g
Mangochutney
(Contains: Senf May be present: Schalenfrüchte, Erdnüsse)
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een kom de kikkererwten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de kikkererwten 10-12 minuten. Schep regelmatig om, zodat ze niet verbranden. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de komkommer en tomaten in een grote kom.Verpak ondertussen de tortilla's per twee stuks in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Verkruimel de feta. Snijd de bladpeterselie grof. Meng in een kleine kom de labne met de mangochutney. Meng de kikkererwten met de cherrytomaten en de komkommer.
Doe de feta, bladpeterselie en labne-mangosaus in kleine schaaltjes of kommetjes. Verdeel het kikkererwtenmengsel over de tortilla's. Garneer naar smaak met de toppings.