Za'atar is niet alleen de naam van een vers kruid, maar ook van een kruidenmix. Deze mix bevat naast za'atar ook geroosterd sesamzaad en sumak.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
75 g
Diced pumpkin
½ sachet(s)
Za'atar
(Contains: Sesamzaad)
75 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
125 g
Red cherry tomatoes
85 g
Bulgur
10 g
Pumpkin seeds
5 g
Fresh mint & chives
20 g
Arugula
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
2 tablespoon
Olive oil
1 tablespoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
175 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en 1/3 van de za'atar.
Verspreid de rode ui over een grote ovenschaal. Leg de feta in zijn geheel op de rode ui. Verdeel de rode cherrytomaten rondom. Voeg 1 1/2 el olijfolie per persoon toe en besprenkel met de overige za'atar. Bak samen met de pompoenblokjes 25 - 30 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn en de feta aan de randen goudbruin kleurt.
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook afgedekt in 15 - 17 minuten droog. Roer regelmatig en voeg eventueel extra water toe als de bulgur te droog wordt. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur. Rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse munt en bieslook fijn. Vergeet niet af en toe door de bulgur te roeren.
Tip: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium is nodig voor sterke botten en gezonde spieren. Fosfor voor sterke botten en tanden.
Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 el zwarte balsamicoazijn. Voeg de bulgur toe en breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 50% van de ADH vezels bevat? De voornaamste bronnen zijn de bulgur en 250 g groente.
Meng de geroosterde tomaten, de pompoenblokjes en de feta door de bulgur. Voeg de verse kruiden en pompoenpitten toe. Verkruimel de feta in de saladekom met een vork en roer alles door elkaar. Serveer met het eventueel overgebleven sap van de tomaten en garneer met de rucola. De salade kan het best warm gegeten worden, maar is ook lekker koud.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de feta.