NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten.
Deze maand: ga lekker in je vel de zomer tegemoet met balansrecepten. Elke week kies je een recept met extra veel groenten, veel vezels en laag in calorieën. Met dit gerecht krijg je maar liefst 400 gram groenten en 50% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. En dan hebben we het nog niet eens over de vitamine A gehad. Deze vitamine haal je vooral uit de wortel, maar zit ook in tomaat en is belangrijk voor gezonde ogen en een sterk immuunsysteem. Door de toevoeging van grana padano geef je de soep extra veel smaak. Tel daar de bruschetta met paprikapesto bij op en je zit zo in Italië!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
⅓ unit
Wortel
3 unit
Pruimtomaat
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 teaspoon
Paprikapoeder
½ can
Tomatenpuree
1 unit
Bruine ciabatta
(Contains: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
40 g
Paprikapesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
25 g
Geraspte grana padano
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)
½ tablespoon
Olijfolie
½ unit
Groentebouillonblokje
½ teaspoon
Honing
to taste
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne halve plakken en de pruimtomaat in parten.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de wortel, pruimtomaat, gedroogde tijm, het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak 2 minuten.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg de honing en 300 ml kokend water toe per persoon. Kook de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten op laag vuur.
Snijd ondertussen de ciabatta in plakken van 1 cm. Verdeel de sneetjes ciabatta over een bakplaat met bakpapier, beleg met de rode-paprikapesto, besprenkel eventueel met de overige olijfolie en bak 6 – 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur, voeg de helft van de grana padano toe en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel (warm) water toe als je de soep wilt verdunnen en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de overige grana padano. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en serveer met de paprikapesto-bruschetta's.