Tartiflette met camembert, brie en spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade

Tartiflette komt uit de Savoie. Wat betekent tartifle in het dialect van deze Franse Alpenregio denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Spekreepjes

40 gram

Franse camembert

50 gram

Franse roombrie

1 snufje

Nootmuskaat

25 gram

Crème fraîche

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)880 kcal
Energie (kJ)3681 kJ
Vetten61 g
waarvan verzadigd32 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.2 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan
Ovenschaal
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en halveer in de lengte. Snijd 2/3 van de sjalot in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze bevatten bijvoorbeeld veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Bakken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten krokant. Verlaag het vuur, voeg de gesneden sjalot toe en bak 4 - 5 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee. Blus af met 1 el wittewijnazijn per persoon. Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van 1/2 cm dik. Snijd de camembert en de brie in plakjes. Rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.

Tip: Zijn de aardappelen te heet? Gebruik dan een vork om ze tijdens het snijden op hun plaats te houden.

Mengen
3

Voeg de crème fraîche toe aan de hapjespan met spekblokjes, meng goed en roer de aardappelschijfjes er vervolgens voorzichtig door. Breng op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.

Tartiflette bakken
4

Voeg het aardappel-spekmengsel toe aan een ovenschaal en dek af met de plakjes brie en camembert. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in dunne reepjes.

Vinaigrette maken
5

Snipper de overige sjalot zeer fijn. Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el wittewijnazijn met de overige sjalot tot een vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprikareepjes in een saladekom met de veldsla.

Serveren
6

Verdeel de tartiflette over de borden. Serveer met de salade en voeg de vinaigrette naar smaak toe.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen