Tabouleh is ideaal om mee te variëren. Probeer ook eens met granaatappel, zwarte olijven of verse abrikoos.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Red onion
125 g
Red cherry tomatoes
⅓ piece
Cucumber
70 g
Bulgur
0.16 sachet(s)
Ground coriander
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
10 g
Pistachio nuts
¼ piece
Avocado
50 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
15 g
Dried cranberries
0.08 pinch
Chili flakes
½ tablespoon
White wine vinegar
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Breng 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Tip: Let op, je gebruikt niet alle bulgur. Ben jij een grote eter? Bereid dan 175 ml bouillon en kook alle bulgur. Besprenkel in dat geval na het serveren de maaltijd met iets meer extra vierge olijfolie naar smaak .
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15-17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, komkommer, 1/2 tl gemalen koriander per persoon, de wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer. Wist je dat vezels bijdragen aan een gezond immuunsysteem en cholesterolgehalte?
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.
Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de pistachenoten, avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterol verlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, de overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.
Tip: Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak. Let op! Ze zijn erg pittig.