Skip to main content
Surinaamse stijl curry met vegan kip en pastinaak

Surinaamse stijl curry met vegan kip en pastinaak

met peterselie-kokosrijst en cashewnoten

Met dit recept tover je 253 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen:
Soja
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Bruine snelkookrijst

80 gram

Vegan kipstukjes

(Bevat: Soja)

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Pastinaak

½ zakje(s)

Gele currykruiden

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

90 ml

Kokosmelk

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

75 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Noten, Macadamianoten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten48.5 g
waarvan verzadigd25.5 g
Koolhydraten62.2 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels12 g
Eiwitten26.4 g
Zout2.5 g
Potassium918.7 mg
Calcium163.9 mg
Iron1.8 mg

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de rijst in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
  • Meng in een kom de vegan kip met de helft van de yoghurt en de helft van de Surinaamse kruidenmix. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. 
  • Schil de pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de overige Surinaamse kruidenmix, de gele currykruiden, de tomaat en de pastinaak toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven en bak 7 - 9 minuten.
  • Snijd de peterselie fijn. 

Weetje: Wist je dat 100 gram pastinaak bijna 20% van de ADH vezels bevat? Vezels houden je darmen gezond en dat heeft veel gezondheidsvoordelen. Zo neem je voedingsstoffen beter op uit je eten en zorg je voor een sterke weerstand.

Curry afmaken
3
  • Voeg de kokosmelk, de vegan kip en de overige yoghurt toe aan de saus. Kook, afgedekt, 1 - 2 minuten op laag vuur.
  • Hak de cashewnoten grof.
  • Meng de kokosrasp en 3/4 van de peterselie door de rijst.
Serveren
4
  • Verdeel de kokosrijst en de curry over diepe borden.
  • Garneer met de cashewnoten en de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders