Skip to main content
Stoof van kippendij en spekjes
Stoof van kippendij en spekjes

Stoof van kippendij en spekjes

Met champignons, tijm en wortel

3.9
(986)

Bij stoven denk je misschien aan een tijdrovend klusje, maar voor deze kippenstoof sta je niet lang in de keuken. Zodra de pan op het vuur staat, zit jouw taak er al bijna op. Bovendien is kip veel sneller gaar dan bijvoorbeeld rundvlees, dat al gauw een paar uur nodig heeft. Door de kippendij op lage temperatuur te garen in een afgesloten pan, wordt het vlees extra mals en zacht.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

25 g

Spekblokjes

1 unit

Kippendijfilet

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

300 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Peen

200 g

Champignons

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

½ tube

Tomatenpuree

5 g

Verse tijm

(May be present: Selderij)

1 unit

Laurierblad

1 unit

Ciabatta met zonnebloempitten

(Contains: Gluten)

Not included in your delivery

125 milliliters

Kippenbouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Bruine suiker

½ tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4105 kJ
Calories981 kcal
Fat38 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate104 g
Sugar20.9 g
Dietary Fiber16 g
Protein48 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Stove

Cooking Steps

Kippendij aanbakken
1

Bereid de bouillon. Verhit de roomboter in een grote pan met deksel op middelmatig vuur. Bak de spekblokjes 4 – 5 minuten. Voeg de kippendij toe en bak 5 – 7 minuten rondom aan.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot, en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aardappelen en de peen in blokjes van 1 cm. Halveer de champignons. Snijd de blaadjes van de krulpeterselie fijn en bewaar de takjes apart.

Groenten bakken
3

Haal de kippendij uit de pan en bewaar apart. Voeg de sjalotten toe aan de pan, en fruit 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten. Voeg de aardappel, de wortel en de champignons toe, en bak 5 – 6 minuten.

Stoof afmaken
4

Leg de kippendij terug in de pan. Voeg de bouillon, de zwarte balsamicoazijn, de bruine suiker en de mosterd toe aan de pan en roer goed door. Leg de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad in de pan.

Stoven
5

Draai het vuur laag, en laat 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan en zet het vuur middelhoog. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden, en bak de ciabatta 4 – 5 minuten.

Serveren
6

Haal de takjes krulpeterselie, de tijm en het laurierblad uit de pan. Serveer de kip met de groenten, de saus, en garneer met de fijngesneden blaadjes krulpeterselie. Serveer met de ciabatta.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes