Waan je in een Franse bistro met deze steak frites met dragon-kervelmayonaise. Deze kruiden vind je ook terug in een bearnaisesaus, maar een mayonaise staat een stuk sneller op tafel. Biefstuk is niet moeilijk te bereiden, als je eenmaal weet hoe het moet. Belangrijk is dat je het vlees goed op kamertemperatuur laat komen. Voor de perfecte biefstuk lees je onze tips onderaan dit recept en neem je een kijkje op onze blog!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
140 piece
Rump steak
250 g
Potatoes
125 g
Red cherry tomatoes
¼ head
Butter lettuce
4.95 g
Fresh tarragon & chervil
0.16 bunch
Scallions
25 g
Capers & sliced pickles
50 g
Mayonnaise
¼ tablespoon
Red wine vinegar
to taste
Salt and pepper
¾ tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
2 tablespoon
Olive oil
¼ teaspoon
Mustard
Haal de biefstuk uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen (zie TIP). Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd er frieten van ½ tot 1 cm breed van. Meng ze op een bakplaat met bakpapier met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 – 40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
Tip: Het beste kun je de biefstuk al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Doe je dit niet, dan blijft de biefstuk vanbinnen te koud en 'schrikt' hij als je hem bakt.
Meng ondertussen in een ovenschaal de rode cherrytomaten met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak ze de laatste 10 - 15 minuten mee met de ovenfrieten.
Snijd ondertussen de botersla in stukken en snijd de verse kervel fijn. Pluk de blaadjes van de takjes verse dragon en hak grof. Snijd de bosui in fijne ringen.
Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de rode wijnazijn, de honing en de mosterd tot een vinaigrette. Voeg de bosui toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de botersla en de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed. Meng in een kleine kom de dragon en de kervel met de mayonaise.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de olie goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan en bak in 3 tot 4 minuten per kant goudbruin (zie tip). Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Tip: Houd je van een botersmaak? Voeg dan halverwege de baktijd van de biefstuk een klontje boter toe aan de koekenpan en blijf de biefstuk met het bakvet bedruipen.
Verdeel de frieten, de salade en de gepofte tomaatjes over de borden en leg de biefstuk erbij. Serveer met de dragonmayonaise.