HelloFresh
home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Spaans recepten
Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven

Spaanse rijstschotel met garnalen en olijven

Met verse koriander

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.3 / 4van de 516 beoordelingen
Lees meer

Deze schotel lijkt qua smaak een beetje op Spaanse paella - een van oorsprong eenvoudig boerengerecht om restjes op te maken. Onze variant uit de oven is gelukkig een stuk sneller klaar dan het origineel, paella staat normaal namelijk uren in een speciale pan op het houtskoolvuur te pruttelen.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagen
Allergenen:Schaaldieren
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

1 stuks

Rode paprika

200 g

Peen

2 tl

Gemalen kurkuma

170 g

Basmatirijst

1 blik

Tomatenpuree

30 g

Leccino olijven

½ stuks

Citroen

160 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

8 takje

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

750 ml

Groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten16.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout5.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Wok
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en snijd de paprika in smalle reepjes. Snijd de peen in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken.

Groenten bakken
Groenten bakken
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika, peen en kurkuma toe en bak nog 3 minuten.

In de oven
In de oven
4

Voeg de rijst, bouillon en tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en laat al roerend oplossen. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Bak de schotel 20 minuten in de oven. Vind je de schotel nog te nat, bak dan nog 5 minuten zonder aluminiumfolie.

Garnalen bakken
Garnalen bakken
5

Snijd ondertussen de citroen en de olijven in dunne plakken en snijd de koriander fijn. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen 2 – 3 minuten, schep tussendoor om.

Serveren
Serveren
6

Garneer de ovenschaal met de olijven, koriander en garnalen. Schep aan tafel op en serveer met een schijfje citroen (pas op, de schaal is heet!).