
In dit recept gebruik je de magnetron om nog sneller te kunnen koken! Hiervoor heb je een magnetronbestendige kom of bak nodig. De meeste glazen en aardewerken schalen kunnen gewoon in de magnetron. Controleer wel even of deze echt magnetronbestendig zijn. Dit zie je onderop je servies aan het 'microwave-safe'-icoon. Let op: gebruik nooit aluminum(folie) of metaal in de magnetron.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
225 gram
Zoete aardappel
25 gram
Geraspte belegen geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
20 gram
Uienchutney
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Broccoli
4 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)
1.5 tl
Paprikapoeder
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
50 ml
Water voor saus
naar smaak
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout


Tip: Geen magnetron? Je kunt de zoete aardappel ook in de oven bereiden. Meng de zoete aardappel met het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.


