Elke pastasoort komt uit een andere regio in Italië – zo komt linguine oorspronkelijk uit Genua en wordt het daar 'trenette' genoemd. Deze pasta is breder dan spaghetti en lijkt qua vorm meer op fettuccine. Volgens de Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus en leent deze pasta zich perfect voor een lichte saus gemaakt met pesto.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Linguine
(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)
½ unit
Prei
125 g
Rode cherrytomaten
100 g
Italiaans gekruid kipgehakt
2.5 g
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
50 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
40 g
Rode pesto
(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. • Snijd ondertussen de prei in dunne halve ringen en halveer de cherrytomaten.
• Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur, voeg de prei en peper en zout toe en bak 2 minuten. • Voeg de cherrytomaten toe, dek de pan af, zet het vuur middelmatig en bak nog 3 minuten.
• Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten los. • Snijd het basilicum fijn. • Voeg de spinazie, linguine, rode pesto, een scheutje kookvocht en het kipgehakt met bakvet toe aan de prei en tomaten. • Schep 1 minuut goed om, tot de spinazie geslonken is.
• Verdeel de linguine over de borden. • Garneer met het basilicum.