Skip to main content
Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

Bij volle maan gerookte worst met zuurkool en spekjes

met bloedrode appel en aardappelpuree

Zuurkool is een veelzijdig ingrediënt waarmee je een eenvoudig gerecht gemakkelijk naar een hoger niveau tilt, met een extra kick dankzij de frisse, zure en zoute smaak.

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

125 gram

Zuurkool

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Varkensrookworst

25 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Bruine basterdsuiker

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3534 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten50.9 g
waarvan verzadigd24.1 g
Koolhydraten71.5 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels11.9 g
Eiwitten24.7 g
Zout5.1 g
Potassium1203.8 mg
Calcium34 mg
Iron1.1 mg
Pan met deksel
Zeef
Deksel
Large Frying Pan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg toe aan een pan.
  • Zet de aardappelen onder water en kook, afgedekt, 8 minuten.
  • Haal de rookworst uit de verpakking en voeg toe aan de pan met aardappelen.
  • Kook 7 minuten mee, giet af en bewaar apart.
Groenten snijden
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Haal de zuurkool uit de verpakking en spoel eventueel af onder koud water als je liever een wat mildere smaak hebt (zie Tip).
  • Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Serveer dan de helft van de zuurkool en bewaar de rest apart voor een andere keer.

Spekjes bakken
3
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 4 minuten krokant.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg een klontje roomboter toe aan dezelfde koekenpan en bak de ui en appel 2 minuten.
Zuurkool garen
4
  • Roer de zuurkool en de bruine suiker erdoor.
  • Dek de pan af. Laat zachtjes 6 - 8 minuten garen.
  • Roer er een klontje roomboter doorheen. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Vind je de zuurkool nog te zuur? Voeg dan naar smaak meer suiker of roomboter toe, daar wordt de zure smaak van de zuurkool milder van.

Puree maken
5
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper. Voeg een klontje roomboter, de mosterd en een scheutje melk toe.
  • Roer de helft van de spekreepjes door de puree.
  • Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Halveer de rookworst.
  • Serveer de puree op de borden en garneer met de overige spekreepjes.
  • Serveer met de rookworst en de zuurkool.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders