Shakshuka met buffelmozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shakshuka met buffelmozzarella

Shakshuka met buffelmozzarella

Met parelcouscous en basilicum

Shakshuka is in rap tempo de wereld aan het veroveren. Het gerecht, dat in de basis bestaat uit in tomatensaus gepocheerde eieren, wordt in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner gegeten. Wij zijn gek op variëren en maken deze versie extra vullend met parelcouscous.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Soja
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

1 tl

Paprikapoeder

½ blik(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

4 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3167 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Bord

Instructies

Parelcouscous koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook 30 gram parelcouscous per persoon, afgedekt, in 8 minuten gaar. Giet af en spoel met koud water, zodat de parelcouscous niet verder gaart.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten.

Saus maken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de rode ui, de knoflook en het paprikapoeder toe en bak 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode cherrytomaten toe en roer goed door om de smaken te laten intrekken. Voeg de tomatenblokjes toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

Shakshuka maken
4

Voeg de parelcouscous toe aan de wok of hapjespan en meng goed met de saus. Maak voor ieder ei een kuiltje in de tomatensaus. Breek het ei hierin en bestrooi met peper en zout. Verdeel de stukjes buffelmozzarella over het geheel, leg het deksel op de pan en laat de eieren in ongeveer 10 minuten stollen. Haal dan het deksel van de pan, verhoog het vuur en kook nog 5 – 10 minuten tot de shakshuka naar wens is ingedikt.

Bakken en snijden
5

Bak ondertussen de ciabatta in de oven in 6 – 8 minuten goudbruin. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Garneer met de basilicumreepjes en serveer met de ciabatta.