Skip to main content
Serranoham pizza op een bloemkool bodem

Serranoham pizza op een bloemkool bodem

met rucola en gekarameliseerde rode ui//zelfgemaakte balsamico glaze

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

½ piece

Tomato

½ piece

Pizza dough

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Melk (inclusief lactose))

200 g

Passata

½ sachet(s)

Dried oregano

25 g

Grated Italian cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Sugar

3 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Energy (kJ)3331 kJ
Calories796 kcal
Fat17.5 g
Saturated Fat7.5 g
Carbohydrate123.5 g
Sugar31.3 g
Dietary Fiber6.8 g
Protein27.2 g
Salt4.5 g
Potassium177.1 mg
Calcium20.3 mg
Iron0.4 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de tomaat in dunne plakjes.
  • Snijd of scheur de serranoham in tweeën.
2
  • Verdeel de bloemkoolbodempizza's over een bakplaat met bakpapier en smeer de passata over de bodem.
  • Beleg met de tomaat en de rode ui en bestrooi met de oregano. Verdeel de Italiaanse kaas over de pizza.
  • Bak de pizza 10 - 12 minuten in de oven en verspreid de laatste 2 minuten de stukjes coburgerham over de pizza.
3
  • Verhit per persoon 3 el zwarte balsamicoazijn en 1 1/2 el suiker in een steelpan op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt.
  • Laat de azijn en suiker 5 – 10 minuten zacht pruttelen, tot het is ingedikt tot een stroop. Roer af en toe goed. 

OF

  • Verhit een koekenpan met 1/2 el boter op middelhoog vuur. Bak de rode ui 6 - 8 minuten.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1/2 el suiker.
  • Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.
4
  • Verdeel de bloemkoolbodempizza's over de borden en garneer met de rucola en de balsamico-crème.
  • Besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie naar smaak .

More delicious recipes with similar ingredients

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie
Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Een typisch Italiaanse aubergineschotel
Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een zacht Italiaans kaasje
Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Een winterse variant op de klassieke Italiaanse lasagne
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

Gehaktballetjes in pittige tomatensaus met zilvervliesrijst

De gehaktballetjes zijn voorgekruid met o.a. paprikapoeder, oregano, tijm en komijn
Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Lasagne met pompoen, geitenkaas en walnoten

Met geitenkaas en walnoten
Platbrood gevuld met tonijn

Platbrood gevuld met tonijn

Met courgette en komijnekaas
Italiaanse platbroodpizza

Italiaanse platbroodpizza

Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Spaghetti met een spinazie-tomatensaus en olijven

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Indonesische smoor terong met rijst, ei, zoete tomaat en zachte aubergine

Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven

met tomaat, oude kaas en rigatoni
Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Gebakken gnocchi met spinazie en spekjes

Met tomatensaus, rozemarijn en grana padano
Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Fettuccine met chipolataworstjes in pittige tomatensaus

Met gepofte paprika, harissa en basilicum
Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Italiaanse platbroodpizza's met buffelmozzarella

Met courgette en gele paprika

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn