Salade niçoise met verse tonijn
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade niçoise met verse tonijn

Salade niçoise met verse tonijn

Met ansjovisdressing en gekookt ei

Salade niçoise is oorspronkelijk de salade van de armen en bestond uit slechts drie ingrediënten: tomaat, ansjovis en olijfolie. Tegenwoordig staat het vrijwel altijd met ei en sperziebonen op het menu. Door aardappeltjes toe te voegen tover je de salade vandaag om in een vullende maaltijd. De verse tonijn maakt deze versie extra smaakvol

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

75 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

¼ head

Botersla

75 gram

Mini-romatomaten

2 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten Selderij)

3 bosje(s)

Verse kervel

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ blik(ken)

Ansjovis

(Bevat Vis)

1 gram

Tonijn

(Bevat Vis)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

Zelf toevoegen

1 tl

Rode wijnazijn

1 tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2724 kJ
Energie (kcal)651 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels10 g
Eiwitten48 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Pan
Kleine kom
Grillpan
Bord

Instructies

Krieltjes koken
1

Halveer de krieltjes. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Breng de krieltjes met een snuf zout aan de kook en kook in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke delen. Breng water met een snuf zout aan de kook in een andere pan met deksel. Kook de sperziebonen in 8 – 10 minuten beetgaar. Giet af.

Koken en snijden
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg 1 ei per persoon toe en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water. Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd de mini-romatomaten in kwarten.

Dressing maken
4

Snijd de blaadjes kervel en dragon fijn. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets heel fijn. Meng in een kleine kom de kervel, dragon, sjalot, knoflook, ansjovis, rodewijnazijn en de mosterd met 1/2 el ansjovisolie per persoon.

Tonijn bakken
5

Wrijf de tonijnsteaks in met olijfolie. Verhit een grill- of koekenpan op middelmatig vuur en bak de tonijnsteaks naar smaak 2 – 6 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Let op! Ben je zwanger of eten er kinderen mee? Bak de tonijnsteaks dan in 6 minuten per kant gaar.

Serveren
6

Snijd de eieren in kwarten. Verdeel de krieltjes, sla, sperziebonen, romatomaten, eieren, kappertjes, olijven en de tonijnsteaks over de borden, maar meng ze niet. Besprenkel met de dressing en peper naar smaak.