Salade met tonijn en Opperdoezer Ronde aardappel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met tonijn en Opperdoezer Ronde aardappel

Salade met tonijn en Opperdoezer Ronde aardappel

Met appel, kappertjes en gebakken venkel

Opperdoezer Ronde zijn vastkokende aardappelen die uitsluitend rondom het dorp Opperdoes worden verbouwd. Lekker in een gevarieerde salade zoals deze met kappertjes, appel en gebakken venkel. De aardappel serveren we in de schil, was ze dus even goed!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Opperdoezer Ronde aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Venkel

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Appel

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2134 kJ
Energie (kcal)510 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd3.2 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Was de aardappelen (Opperdoezer Ronde) grondig en snijd in kwarten. Snijd de eventuele grote aardappelen kleiner. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

Bakken
3

Verhit per persoon ½ el olie van de tonijn in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui en venkel, afgedekt, 8 – 9 minuten op middelhoog vuur (zie tip).

Dressing maken
4

Maak ondertussen een dressing van de balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de appel (junami) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Giet de kappertjes af en scheur de spinazie klein.

Mengen
5

Voeg de helft van de spinazie toe aan de wok of hapjespan en laat al roerend, zonder deksel, in 1 minuut slinken. Meng de gebakken groenten met de overige rauwe spinazie, appel, kappertjes, aardappelen en tonijn in een saladekom.

Serveren
6

Roer de dressing door de salade en verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn.