Skip to main content
Parelcouscoussalade met perzik en romige feta

Parelcouscoussalade met perzik en romige feta

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel

4.1
(329)

Speciaal ingrediënt in je box! De perzik, een sappige zomervrucht, is op z'n best van juni tot augustus. Perfect rijp en vol smaak.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

40 g

Giant couscous

(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

10 g

Shaved almonds

(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ pack

Lentils

25 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Arugula

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

½ piece

Apple

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ sachet(s)

Greek-style spice mix

½ piece

Peach

Not included in your delivery

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2705 kJ
Calories647 kcal
Fat29.6 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate66.1 g
Sugar21 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein22 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grill or Frying Pan
Pan with Lid
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Courgette bereiden
1
  • Bereid in een pan met deksel de bouillon voor de parelcouscous.
  • Snijd de courgette in plakken.
  • Verhit een koekenpan of grillpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op hoog vuur en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Parelcouscous koken
2
  • Voeg de parelcouscous en de helft van de Griekse kruidenmix toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 10 minuten droog op laag vuur.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes. Snijd de perzik in partjes. 
Perzik bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de courgette op middelhoog vuur en bak de appelschijfjes en perzikpartjes in 4 - 5 minuten bruin.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet. 
  • Verkruimel de feta in een kom. Voeg de yoghurt en de overige Griekse kruidenmix toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de rucola met de parelcouscous, linzen, courgette en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en leg de appelschijfjes en perzikpartjes erbovenop. Garneer met de fetasaus en het amandelschaafsel.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes