Perziken komen oorspronkelijk uit China. De vruchten zijn een lange tijd geleden via het oude Perzië in Europa terechtgekomen. Het woord perzik betekent letterlijk Perzisch.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Courgette
1 piece
Peach
40 g
Giant couscous
(Contains: Tarwe May be present: Ei, Mosterd, Soja, Lupine)
10 g
Shaved almonds
(Contains: Amandelnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ can
Lentils
5 g
Fresh mint
(May be present: Selderij)
40 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Arugula
4 milliliters
Crema di balsamico
(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)
100 milliliters
Low sodium vegetable stock
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
1 tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de partjes dan wat langer.
Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.