Aardappelen, bloemkool en gehakt, in de lage landen bekend als een klassieke combinatie. Je geeft dit gerecht een verrassende twist door er currykruiden, rozijnen en verse koriander aan toe te voegen. Wist je trouwens dat bloemkool een echte zomergroente is?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Vastkokende aardappelen
250 g
Bloemkool
120 g
Rundergehakt
1.5 teaspoon
Kerriepoeder
(Contains: Selderij, Mosterd)
20 g
Rozijnen
(May be present: Pinda's, Sesamzaad, Noten)
3 sprig
Verse koriander
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
to taste
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de aardappelen en bloemkool, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak het gehakt met de currykruiden 3 minuten op middelhoog vuur los en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de aardappelen en bloemkool toe aan de wok of hapjespan, draai het vuur laag en bak, afgedekt, 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de rozijnen toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 el water per persoon toe als de pan te droog wordt.
Snijd of hak ondertussen de koriander fijn.
Verdeel de gehakt-aardappelschotel over de borden en garneer met de koriander.