Rookworst met gebakken andijvie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rookworst met gebakken andijvie

Rookworst met gebakken andijvie

Met aardappelpuree en uienjus

Vandaag staat er een AVG'tje met een twist op het menu. Ansjovis is verre familie van de haring en staat bekend om zijn sterke smaak. Het is een perfecte smaakmaker in pasta's en salades en in dit recept geef je de andijvie er een bijzondere twist mee. Geen zorgen – ansjovis geeft veel smaak, maar het is geen typische vissmaak.

Labels:
Kook mij eerst
Familie
Allergenen :
Vis
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Ansjovis

(Bevat Vis)

200 gram

Gesneden andijvie

1 stuk(s)

Varkensrookworst

40 gram

Pikante uienchutney

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3619 kJ
Energie (kcal)865 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels8.2 g
Eiwitten24 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller
Hapjespan met deksel
Steelpan
Aardappelstamper
Bord

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen met het deksel op de pan.

Snijden en bakken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd 11/2 ansjovisfilet per persoon fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en bak de knoflook en ansjovisfilet 1 – 2 minuten op middelmatig vuur. Doe vervolgens de andijvie in de pan, roer goed door en zet het vuur laag. Bak de andijvie, afgedekt, in  6 – 8 minuten gaar.

Rookworst verwarmen
3

Vul ondertussen een steelpan met genoeg water om de rookworst net in onder water te zetten. Breng het water net niet aan de kook en leg de rookworst erin. Verwarm de rookworst 6 – 8 minuten in het warme water.

Aardappelpuree maken
4

Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de overige roomboter, de mosterd en een scheutje melk toe. Breng op smaak met peper en zout.

Andijvie afmaken
5

Haal de andijvie van het vuur en meng de wittewijnazijn en uienchutney erdoor.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden en serveer de andijvie en rookworst ernaast. Verdeel eventueel overgebleven vocht van de andijvie als jus over de aardappelpuree.