Skip to main content
Romige spinaziedahl met tofu
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

¾ tl

Gemalen kurkuma

35 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Tomaat

½

Tomatenpuree

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Spinazie

90 ml

Kokosmelk

100 gram

Tofu

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Maiszetmeel [of bloem]

Voedingswaarden

Energie (kJ)3643 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten102.6 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels15.7 g
Eiwitten29.3 g
Zout1.5 g
Potassium177.1 mg
Calcium125.3 mg
Iron2.4 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in 2 pannen.
  • Voeg de linzen toe aan 1 pan. Kook, afgedekt, 11 - 13 minuten op middelhoog vuur, of tot de linzen gaar zijn. Giet af en laat uitstomen.
  • Kook de rijst 12 - 14 minuten in de andere pan.
  • Voeg de kurkuma toe en kook nog 1 minuut. Giet af, breng op smaak met peper en zout en laat uitstomen.
Boil the rice
2
  • Add the lentils, the stock and half of the coconut milk.
  • Mix well and allow to stew for 15 - 20 minutes, covered, or until the lentils are done. Season to taste with salt and pepper.
  • Meanwhile, boil plenty of salted water in a pot or saucepan and cook the rice for 12 - 14 minutes.
  • Add the turmeric and cook for 1 more minute, then drain and set aside.
Fry the tofu
3
  • Wrap the tofu in kitchen paper and squeeze to release the liquid, then dice it.
  • Transfer the cornstarch to a plate and season with salt and pepper. Coat the tofu with the cornstarch. 
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium heat. Fry the tofu for 4 minutes.
  • Shortly before serving, stir the tofu into the dahl.
Afmaken
4
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan een hoge kom. Voeg de helft van de spinazie toe en mix met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Voeg de overige spinazie toe aan de pan en bak 1 minuut.
  • Voeg de linzen, gemixte spinazie en de helft van de kokosmelk toe aan de pan. Roer goed door. Laat 1 minuut sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
Make the yogurt sauce
5
  • In the meantime, dice the cucumber.
  • In a bowl, combine the yogurt with the cucumber.
  • Season to taste with salt and pepper.
Serveren
6
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en voeg toe aan een kom. Voeg de yoghurt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst over borden en verdeel de spinaziedahl eroverheen.
  • Besprenkel met de overige kokosmelk en serveer de komkommeryoghurt ernaast.
  • Garneer met de cashewstukjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders