Skip to main content
Romige linguine met broccoli
Romige linguine met broccoli

Romige linguine met broccoli

Met geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaatjes

4.2
(180)

Om tijd én afwas te besparen, kook je de broccoli met de pasta mee. Snel is dit recept daardoor zeker, en dankzij de belegen geitenkaas en zongedroogde tomaatjes hoef je op smaak gelukkig niet in te leveren.

Allergens:
Noten
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Broccoli

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

35 g

Zongedroogde tomaten

10 g

Walnoten

(Contains: Noten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

90 g

Linguine

(Contains: Gluten May be present: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

2 tablespoon

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

Not included in your delivery

75 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3351 kJ
Calories801 kcal
Fat39 g
Saturated Fat13.1 g
Carbohydrate80 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber12 g
Protein13 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Casserole with Lid
Plate

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden, hakken, koken
2

• Snijd de zongedroogde tomaten klein. • Hak de walnoten grof. • Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
3

• Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogde tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden. • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes