Skip to main content
Romige casarecce met portobello
Romige casarecce met portobello

Romige casarecce met portobello

met tomatentapenade, walnoten en spinazie

3.9
(420)

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Walnoten
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet Kan bevatten: Selderij)

1.5 stuk(s)

Portobello

½ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

90 gram

Casarecce

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3434 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd12.7 g
Koolhydraten84.7 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels11.9 g
Eiwitten25.1 g
Zout1.8 g
Potassium96.3 mg
Calcium121.5 mg
Iron2.3 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta, of gebruik een waterkoker.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakjes.
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar in de pan. Giet af, maar bewaar minstens 100 ml kookvocht per persoon. Houd de pasta apart.
Portobello bereiden
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur. Voeg de portobello toe en bak tot de portobello geslonken is en het vocht verdampt. 
  • Voeg dan de walnootstukjes en de helft van de Siciliaanse kruidenmix toe. Bak 3 minuten en blus af met de zwarte balsamicoazijn.
  • Schep de gebakken portobello in een kleine kom en bewaar apart.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 3 minuten.
Saus maken
3
  • Voeg de overige Siciliaanse kruidenmix toe en bak 1 minuut verder.
  • Voeg de crème fraîche, tomatentapenade en de helft van het kookvocht toe en meng goed.
  • Verlaag het vuur en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan (zie Tip).

Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan nog een scheutje kookvocht toe en roer door tot het weer een gladde saus is.

Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer goed door.
  • Verdeel de pasta met saus over de borden.
  • Schep de portobello en walnootstukjes eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders