HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Fettuccine Met Broccoli
topBanner
Romige fettuccine met broccoli

Romige fettuccine met broccoli

Met geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaatjes

QUICK & EASY
Lees meer

Geitenkaas heb je in allerlei soorten en voor dit gerecht hebben we gekozen voor een belegen variant. De scherpe smaak van de zongedroogde tomaatjes past hier goed bij en de knapperige walnoten zorgen voor een lekkere bite. Onze Quick & Easy tip: kook de broccoli mee met de pasta - sneller klaar én minder afwas!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Zongedroogde tomaten

20 gram

Walnoten

(BevatNotenKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

180 gram

Fettuccine

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gedroogde oregano

4 el

Kookroom

(BevatMelk)

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk)

Zelf toevoegen

150 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels11 g
Eiwitten28 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Bereid de bouillon. • Kook ruim water in een pan met deksel voor de fettuccine en de broccoli. • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. • Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn.

2

• Snijd de zongedroogde tomaten klein.
• Hak de walnoten grof. • Kook de fettuccine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. • Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

• Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de sjalot, knoflook en oregano 2 – 3 minuten op middelmatig vuur. • Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. • Voeg de fettuccine, broccoli en de helft van de geitenkaas tt toe en verhit nog 1 minuut. • Meng de zongedroogte tomaten erdoor en breng op smaak met zout en peper.

4

• Verdeel de pasta over de borden • Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnoten