Skip to main content
Romige conchiglie met kruidig kipgehakt
Romige conchiglie met kruidig kipgehakt

Romige conchiglie met kruidig kipgehakt

Het kipgehakt is extra smaakvol door de toegevoegde Italiaanse kruiden

4.0
(816)

De Italiaanse conchiglie, op ambachtelijke wijze bereid door onze pastaboer Fulvio, is een pastasoort met een schelpvorm. Omdat de schelpjes van binnen hol zijn, blijft de saus er lekker goed in zitten. Het kipgehakt met Italiaanse kruiden en de frisse crème fraîche komen hierdoor extra goed tot hun recht.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Rode paprika

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd, Lupine, Ei)

1 el

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)668 kcal
Energie (kJ)2794.9 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten73 g
Vezels7 g
Eiwitten39 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie.

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de rode paprika klein.

Rul het kipgehakt op middelhoog
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het kipgehakt op middelhoog vuur 3 minuten.

4

Kook de conchiglie, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af.

Voeg de ui en knoflook toe aan het kipgehakt en bak
5

Voeg de ui en knoflook toe aan het kipgehakt en bak 2 minuten. Voeg de paprika en champignons toe en bak 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout

6

Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Voeg de conchiglie toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Heb je krulpeterselie of rode peper over? Snijd dan de gewenste hoeveelheid fijn en bak dit mee met de groenten en het gehakt. Als je nog mesclun over hebt van de parelgerst, dan kun je dit als als frisse salade bij de maaltijd serveren. Voeg dan nog ½ fungesneden sjalot, ½ tl overgebleven oregano en olijfolie en balsamicoazijn naar smaak toe aan de mesclun.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders