Skip to main content
Romige bospaddenstoelen-couscous
Romige bospaddenstoelen-couscous

Romige bospaddenstoelen-couscous

Met pecorino, cashewnoten en peterselie

3.9
(521)

In de categorie snelle sauzen zijn wij fan van pesto in alle soorten en smaken. En deze paddenstoelenpesto is wel heel bijzonder! Hij is gemaakt van gedroogde bospaddenstoelen, gecombineerd met typische ingrediënten voor een Italiaanse pesto, zoals olijfolie, pijnboompitten, verse basilicum en grana padano.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Pinda's
Noten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

60 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten)

5 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Kastanjechampignons

10 gram

Cashewnoten

(Bevat: Pinda's, Noten)

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Noten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Selderij, Pinda's)

25 gram

Geraspte pecorino

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3368 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten54 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels12 g
Eiwitten26 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Couscous wellen
1

• Kook 175 ml water per persoon voor de couscous. • Weeg de juiste hoeveelheid couscous af en voeg toe aan een kom. • Schenk het kokende water erbij, dek af en laat 10 minuten wellen.

Snijden
2

• Snijd ondertussen de peterselie fijn. • Snijd de prei in dunne, halve ringen. • Snijd de kastanjechampignons in kwarten. • Hak de cashewnoten grof.

Bakken
3

• Verhit de de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kastanjechampignons 6 – 8 minuten, schep regelmatig om. • Voeg de laatste 1 – 2 minuten de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de prei 4 – 6 minuten.

Serveren
4

• Voeg de couscous en de bospaddenstoelenpesto toe aan de prei. Roer goed door. • Verdeel de bospaddestoelencouscous over de borden en serveer met de kastanjechampignons, cashewnoten, geraspte pecorino en peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders