Skip to main content
Romanesco-soep

Romanesco-soep

Met geroosterde hazelnoten, rode basilicum en baguette

Deze groente wordt ook wel torentjesbloemkool genoemd en je ziet meteen waarom: geheel in feeststemming lijkt de romanesco net op een berg kerstbomen! De smaak is subtiel en licht nootachtig, wat frisser dan die van bloemkool en wat zachter dan die van broccoli. Deze kool bevat aardig wat zetmeel, waardoor de soep heerlijk romig wordt. Zo houd je genoeg ruimte over voor de rest van het feestmaal.

Allergenen:
Gluten
Noten
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Romanesco

¾ stuk(s)

Baguette

(Bevat: Gluten)

40 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

6 leaves

Rode basilicum

(Bevat: Selderij)

2 el

Crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders