In dit recept marineer je gekookte eieren in een kruidig sausje van kerrie en honingpinda's. Houd je van extra pittig? Voeg dan nog een schep sambal toe om het helemaal af te maken.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
¼ piece
Red chili pepper
2 piece
Egg
150 g
Green beans
¼ piece
Cucumber
10 g
Hot honey peanuts
⅓ sachet(s)
Curry powder
(Contains: Selderij, Mosterd)
75 g
Dried udon noodles
1 tube
Peanut butter
(Contains: Pinda's May be present: Noten)
10 milliliters
Soy sauce
25 g
Vegetarian krupuk
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Sunflower oil
1 tablespoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel voor de eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Kook de eieren in 5 - 8 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken. Snijd de komkommer in halve plakken. Hak ¼ van de pikante honingpinda’s fijn. Meng in een kom het kerriepoeder, de fijngehakte pinda’s en 2 tl water per persoon.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan 1 tl sambal per persoon toe aan het pindamengsel.
Kook ruim water in een pan met deksel voor de gedroogde udonnoedels. Voeg ondertussen de eieren toe aan de kom met het pindamengsel en meng zorgvuldig. Dek de kom af met plasticfolie en bewaar apart. Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn. Voeg de komkommer toe en breng op smaak met peper en zout.
Kook de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in 3 - 5 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook, gember en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen toe en bak, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Voeg dan minder toe of serveer apart.
Voeg de noedels toe aan de sperziebonen. Voeg vervolgens ook de pindakaas, sojasaus, ketjap en 2 el water per persoon toe. Zet het vuur hoog en roerbak nog 2 minuten.
Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden. Bestrooi met de overige honingpinda’s en serveer met de kerrie-eieren, de komkommersalade en de kroepoek.