Parelcouscous, intussen de favoriet van menig HelloFresh’er. Je combineert het met een mix van hartige ingrediënten en zoete abrikozen. Ook gebruik je in dit gerecht krulpeterselie, die net voor dat beetje extra zorgt. De knapperige pompoenpitten vormen een mooi contrast met de zachte parelcouscous.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Peen
25 g
Gedroogde abrikozen
1 unit
Paprika
1.5 sprig
Verse krulpeterselie
(May be present: Selderij)
85 g
Parelcouscous
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
½ unit
Tomatenpuree
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
10 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
175 milliliters
Groentebouillon
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Olijfolie
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de peen en abrikozen klein. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in blokjes. Snijd de krulpeterselie fijn en houd de stelen apart van de blaadjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de parelcouscous, tomatenpuree, komijnpoeder, abrikozen en steeltjes van de krulpeterselie toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 12 – 14 minuten droog. Voeg wat extra water toe als de pan te droog wordt.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en bak de peen, afgedekt, 10 minuten op middellaag vuur. Voeg halverwege de puntpaprika toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de parelcouscous en de helft van de krulpeterselie toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pompoenpitten en overige krulpeterselie.