Skip to main content
Risotto met venkel en gekruide varkensworst
Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Risotto met venkel en gekruide varkensworst

Met mascarpone en grana padano

Risotto bereid je met liefde en aandacht. Door constant te blijven roeren worden de rijstkorrels stuk voor stuk perfect gaar en komt het zetmeel vrij, wat ervoor zorgt dat de rijst romig en zacht wordt. Door het vlees uit de varkensworst te halen en los in de pan te bakken, krijgt de risotto een hartige, kruidige smaak.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

¼ unit

Rode peper

½ unit

Venkel

1 g

Brandt & Levie varkensworst met marjoraan en knoflook

¼ unit

Citroen

¼ teaspoon

Venkelzaad

75 g

Risottorijst

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Geraspte grana padano

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3151 kJ
Calories753 kcal
Fat29 g
Saturated Fat20.7 g
Carbohydrate66 g
Sugar5.4 g
Dietary Fiber5 g
Protein29 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Saucepan
Wok with Lid
Bowl
Plate

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd het venkelloof apart.

Worst ontvellen
2

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/2 bouillonblokje per persoon boven. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Pers het sap uit de citroen.

Vlees en groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui, rode peper, het grootste deel van de venkel, het venkelzaad en het worstvlees toe. Bak het vlees los op hoog vuur en bak daarna, afgedekt, 4 – 5 minuten op middellaag vuur.

Venkelsalade maken
4

Meng ondertussen in een kom de overige venkel met 1 el citroensap per persoon en extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg de risottorijst toe aan de wok of hapjespan en bak al roerend 2 minuten op laag vuur. Voeg een 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto koken
5

Voeg zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen weer ⅓ van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Kook de risotto op laag vuur in ongeveer 15 – 20 minuten gaar, roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrel verder te garen.

Serveren
6

Voeg de mascarpone en het grootste deel van de grana padano toe aan de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de grana padano. Serveer met de venkelsalade en garneer met het venkelloof.

More delicious recipes with similar ingredients

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree, sperziebonen, spekjes en amandelschaafsel
Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

Vegetarische lasagne met mascarpone en basilicum

met gegrilde courgette, wortel en geraspte kaas
Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Vispakketje met venkel, gebakken krieltjes en salade met sinaasappeldressing

Op smaak gebracht met verse dille
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Ciabatta met ham-kaasomelet

Ciabatta met ham-kaasomelet

Met vers sinaasappelsap
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Kruidige tofu met rijst en pindasaus

Met groenten, pinda's en kokos
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden
Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kip met noedels, spitskool en sesamzaad

Kippendijfilet is extra mals van smaak
Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Oosterse noedels met shiitake en geraspte kokos

Een vegetarisch gerecht uit de Aziatische keuken
Ciabatta met ham-kaas-omelet

Ciabatta met ham-kaas-omelet

Noedels met paddenstoelen in little gem schuitjes

Noedels met paddenstoelen in little gem schuitjes

Met champignons, kastanjechampignons en beukenzwammen
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Chicken Noodle Soup in a Fragrant Coconut Broth

Chicken Noodle Soup in a Fragrant Coconut Broth

with fresh lemongrass, green beans & chili pepper
Hot Smoked Salmon Salad with Courgette Ribbons

Hot Smoked Salmon Salad with Courgette Ribbons

with potatoes, green beans & fresh dill
Spaghetti with Panko-Parm Topping

Spaghetti with Panko-Parm Topping

in rich cherry tomato sauce with mushrooms & spinach
Cheesy Bacon & Kohlrabi Quiche

Cheesy Bacon & Kohlrabi Quiche

with leek & rosemary
Cheesy Loaded Fries with Pulled Chicken

Cheesy Loaded Fries with Pulled Chicken

with smashed avocado, sour cream, tomato salsa & lime
Chicken Sausage Mezze Plate with Zhoug Courgette

Chicken Sausage Mezze Plate with Zhoug Courgette

with baby potatoes over hummus & tomato salad
Veggie Meatballs & 'Hutspot' with an Italian-Inspired Twist

Veggie Meatballs & 'Hutspot' with an Italian-Inspired Twist

with hidden veggies for kids: Romano pepper, carrot & tomato
Steak Tagliatelle in Creamy Mushroom Sauce

Steak Tagliatelle in Creamy Mushroom Sauce

with burrata & salted almonds
Venison Meatballs in Tahini Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Tahini Sauce with Shaved Almonds

over ras el hanout rice with parsley & vegetables
Keto-Friendly Salmon in Lemon Butter with Dill-Dressed Fennel Salad

Keto-Friendly Salmon in Lemon Butter with Dill-Dressed Fennel Salad

over celeriac purée with green beans
Veal Burger Deluxe with Zesty Avocado Salsa & Cheesy Wedges

Veal Burger Deluxe with Zesty Avocado Salsa & Cheesy Wedges

with Peruvian-style spices & red cabbage slaw
Sweet Chili No-Fish Burger with Ravigote Sauce

Sweet Chili No-Fish Burger with Ravigote Sauce

with punchy fennel slaw & BBQ potato wedges
Salmon with Lemon Sage Butter Topping

Salmon with Lemon Sage Butter Topping

with mashed potatoes & roasted vegetables
Vietnamese-Style 'Shaking Beef' with Umami Cucumber Salad

Vietnamese-Style 'Shaking Beef' with Umami Cucumber Salad

over rice with coriander & lime
Goat's Cheese Salad with Pecans & Pumpkin Seeds

Goat's Cheese Salad with Pecans & Pumpkin Seeds

with yogurt dressing, apple, courgette & potatoes
Portobello 'Steaks' with Chimichurri & Greek-Style Cheese

Portobello 'Steaks' with Chimichurri & Greek-Style Cheese

with mashed potatoes & roasted bell pepper
Stir-Fried Noodles with Omelette Ribbons

Stir-Fried Noodles with Omelette Ribbons

one simple recipe with extra flavours for parents!
Middle-Eastern Spiced Eggplant with Bulgur

Middle-Eastern Spiced Eggplant with Bulgur

with homemade muhammara, quick-pickled onion & naan bread
Hake with Stir-Fried Noodles

Hake with Stir-Fried Noodles

with Vietnamese-style sauce, peanuts & lime
Bacon-Wrapped Basa with Potatoes

Bacon-Wrapped Basa with Potatoes

with carrots & ravigote sauce