Skip to main content
Risotto met courgette en buffelmozzarella
Risotto met courgette en buffelmozzarella

Risotto met courgette en buffelmozzarella

Met bleekselderij en bladpeterselie

4.0
(286)

Bleekselderij is een ingrediënt dat je veel terugziet in vrijwel elke regionale keuken van Italië, net als die andere Italiaanse favoriet: courgette. Vandaag schittert dit duo in een risotto, waarin de geurige bleekselderij een mooi contrast vormt met de romige buffelmozzarella.

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Bleekselderij

(Contains: Selderij)

¼ unit

Rode peper

3 bunch

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

½ unit

Courgette

75 g

Risottorijst

65 g

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 g

Geraspte grana padano

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3226 kJ
Calories771 kcal
Fat41 g
Saturated Fat20.7 g
Carbohydrate74 g
Sugar13.1 g
Dietary Fiber4 g
Protein24 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole

Cooking Steps

snijden
1

Snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bleekselderij in de lengte doormidden en snijd in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 cm. Pluk de peterselieblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon met de peterselietakjes en houd de blaadjes apart.

bakken
2

Verhit de roomboter en olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de peterselietakjes uit de bouillon en voeg ⅓ van de bouillon toe. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

roeren
3

Voeg zodra de bouillon door de korrels is opgenomen weer ⅓ van de bouillon toe, en laat de risotto de bouillon weer langzaam opnemen. Voeg de courgette en overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15 – 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de risotto te droog wordt.

scheuren
4

Scheur ondertussen de buffelmozzarella klein.

op smaak brengen
5

Haal de pan van het vuur. Roer de mozzarella en de helft van de peterselieblaadjes door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige peterselieblaadjes en de grana padano.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes