Skip to main content
Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta

Rigatonisalade met witte courgette, cherrytomaten en feta

3.8
(702)

Rigatoni zijn grote geribbelde pastabuizen die recht zijn afgesneden. Deze pastasoort is perfect voor zowel koude als warme bereidingen. Houd je na de maaltijd nog wat over? Ideaal om de volgende dag als lunch te eten! Het is een lekker fris gerecht door de tomaat met feta en zoete, witte courgette.

Labels:
Veggie
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Mosterd, Ei)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten83 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rigatoni en kook de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

Snijd de groenten
2

Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en hak de krulpeterselie fijn. Meng de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie in een saladekom. Snijd de witte courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak de courgette
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en courgette met het paprikapoeder 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna toe aan de saladekom.

Meng in een saladekom
5

Verkruimel de feta en maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout. Voeg de rigatoni, dressing en de helft van de feta toe aan de saladekom.

Garneer met de pijnboompitten
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, overige feta en overige krulpeterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders