HelloFresh
Rigatoni met kipfiletblokjes en sperziebonen

Rigatoni met kipfiletblokjes en sperziebonen

met tomatentapenade en Italiaanse kaas

25 minuten
Lees meer

Dit pastagerecht is snel en gemakkelijk, maar ook heel smaakvol. De echte smaakmaker in dit gerecht is de tomatentapenade die zich goed hecht aan de geribbelde buitenkant van de rigatoni. Buon appetito!

Labels:Eten binnen 3 dagenFamilyQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenVisEiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

400 g

Sperziebonen

180 g

Rigatoni

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Kipfiletstukjes

80 g

Tomatentapenade

(BevatVis)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3176 kJ
Energie (kcal)759 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels12 g
Eiwitten40 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote pan
Hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Water koken
Water koken
1

Kook 600 ml water per persoon in een grote pan met deksel voor de sperziebonen en de rigatoni. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Rigatoni koken
Rigatoni koken
2

Kook de rigatoni, 13 – 15 minuten, afgedekt, in de grote pan met deksel. Voeg na 5 – 8 minuten de sperziebonen toe. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Knoflook snijden
Knoflook snijden
3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.

Kip bakken
Kip bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de kipfiletstukjes toe en roerbak in 3 – 5 minuten goudbruin op middelhoog vuur.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Voeg daarna de sperziebonen, de rigatoni en de tomatentapenade toe aan de pan en roer goed door. Voeg 1 el van het bewaarde kookvocht per persoon toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en garneer met de geraspte Italiaanse kaas.