Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven

Ratatouille met pestokrieltjes uit de oven

met ricotta en pompoenpitten

.

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

20 gram

Pesto genovese

½ stuk(s)

Gele paprika

⅓ stuk(s)

Aubergine

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

65 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Pompoenpitten

40 gram

Ricotta

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2653 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers21 g
Vezels9.6 g
Eiwitten16 g
Zout1 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Grote kom
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Krieltjes bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de krieltjes en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Leg de krieltjes in een ovenschaal en meng met de helft van de groene pesto, peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 300 g groente bevat? Zo heb je in één maaltijd meer dan de ADH op je bord.

Snijden
2

Snijd de gele paprika in repen. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken van 1 cm. Snijd de rode ui in kwarten.

Tip: Door de paprika, tomaten en aardappelen is dit gerecht rijk aan vitamine A, C én E. Allemaal van belang voor een sterke weerstand.

Knoflookolie maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een grote kom 1 el olijfolie per persoon, de knoflook, de Italiaanse kruiden, peper en zout.

Bakken
4

Voeg de paprika, aubergine, courgette, cherrytomaten en rode ui toe aan de ovenschaal met krieltjes. Voeg de knoflookolie met Italiaanse kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Dek af met aluminiumfolie en bak nog 25 - 35 minuten in de oven. Haal de laatste 15 minuten het aluminiumfolie van de ovenschaal en meng nogmaals goed.

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Verdeel de groente en krieltjes dan over meerdere ovenschalen.

Pitten roosteren
5

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Serveren
6

Haal de groente uit de oven en besprenkel met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Serveer de ratatouille-aardappelschotel over de borden. Garneer met de ricotta, de overige groene pesto en de pompoenpitten.

Tip: Ricotta is een heerlijk romige kaas, maar bevat relatief weinig zout en calorieën. Een perfecte keuze voor een balansgerecht.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen