Skip to main content
Quiche met aubergine en tomaat
Quiche met aubergine en tomaat

Quiche met aubergine en tomaat

met tomatensalade en Italiaanse kaas

4.2
(541)

Waar of niet waar? De Italiaanse benaming voor aubergine beschrijft deze groente (technisch een vrucht) als ongezonde appel. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd55 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

2 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Ei

50 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen kaas

⅓ roll(s)

Quichedeeg

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Gluten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)970 kcal
Energie (kJ)4060 kJ
Vetten72 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers14 g
Vezels6 g
Eiwitten22 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom

Instructies

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de helft van tomaat in plakken en snijd de andere helft in blokjes. Ris de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn.

Tip: Wist je dat we gemiddeld nog geen 150 gram groente eten per dag? Dat is een stuk minder dan de ADH. Geen zorgen, deze maaltijd bevat ruim 250 gram groente per portie!

Mengen
3

Kluts de eieren in een kom en voeg de slagroom, de gedroogde Italiaanse kruiden, de helft van het basilicum en de helft van de geraspte kaas toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de slagroom door een gelijke hoeveelheid melk en gebruik de helft van de geraspte kaas. Gebruik de overige slagroom de volgende dag in een soep of opgeklopt met vers fruit.

Quiche maken
4

Bedek een quichevorm of ovenschaal met bakpapier en bekleed deze met de benodigde hoeveelheid quichedeeg. Druk het quichedeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Verdeel de blokjes aubergine over het quichedeeg en giet het eimengsel eroverheen. Dek de quiche af met de plakjes tomaat en de overige geraspte kaas. Bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

Tip: Wordt de bovenkant al bruin, maar is de vulling nog niet gaar? Dek de quiche dan af met aluminiumfolie en bak verder tot alles gaar is.

Tomatensalade maken
5

Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Voeg het overige basilicum en de blokjes tomaat toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de quiche over de borden en serveer de tomatensalade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders