De quesadilla is een echte tex-mexklassieker. Wij hebben daar een frisse en gezonde draai aan gegeven met rode bietjes en geitenkaas - comfortfood voor de zomer!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
125 g
Pre-cooked beetroot
50 g
Fresh goat's cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
ÂĽ piece
Cucumber
20 g
Arugula & lamb's lettuce
10 g
Chopped walnuts
40 g
Onion chutney
3.96 piece
Mini tortillas
(Contains: Tarwe)
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White balsamic vinegar
1 teaspoon
Mustard
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de rode biet in kleine blokjes van max 1/2 cm groot.
Tip: Rode biet geeft erg af. Pas op je kleren en draag eventueel keukenhandschoentjes, of bedek je handen met boterhamzakjes.
Meng in een grote kom de rode ui met de rode biet. Verkruimel de verse geitenkaas erboven en meng deze erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vulling over 2 mini-tortilla's per persoon en druk de vulling vervolgens aan met een nieuwe tortilla. Smeer de bovenste tortilla in met een beetje olijfolie, leg de quesadilla's op een bakplaat met bakpapier en bak 6 - 8 minuten in de oven. Heb je vulling over? Houd dit apart en meng later door de salade.
Tip: Wil je een extra knapperige korst? Bak de quesadilla's dan met een beetje olijfolie in de pan.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Meng de rucola, veldsla en komkommer met de dressing en garneer de salade met de walnootstukjes.
Verdeel de salade over de borden. Snijd de quesadilla's door de helft zodat ieder 4 stukken heeft. Serveer de uienchutney erbij.
Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Ze worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!