Skip to main content
Entrecote met truffel-linguine
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden

Grana Padano is niet alleen lekker - het heeft ook een hoge voedingswaarde! Deze kaas, gemaakt van koemelk, bevat essentiële vitaminen en mineralen zoals B12, A en veel calcium.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Roerbakmix met champignons

5 gram

Verse krulpeterselie en tijm

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

20 gram

Rucola

1 stuk(s)

Entrecote

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm paddenstoelen- of groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3789 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten38.5 g
waarvan verzadigd18.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10 g
Vezels11.2 g
Eiwitten61.2 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier
Koekenpan
Aluminiumfolie
Large Frying Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep de steak droog met keukenpapier en breng op smaak met zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de tijmblaadjes van de steeltjes en snijd de peterselie fijn.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Bewaar 25 ml kookvocht per persoon, giet af en laat uitstomen.
Entrecote bakken
2
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de pan goed heet is, de entrecote 1 - 3 minuten per kant.
  • Haal uit de pan en breng op smaak met peper. Laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de champignon-roerbakmix 6 minuten.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie. Roer de knoflook en de helft van de verse kruiden erdoorheen.
Mengen
3
  • Bak nog 2 minuten. Blus af met de wittewijnazijn.
  • Voeg het bakvet van de entrecote, de room en het bewaarde kookvocht toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door.
  • Voeg de pasta toe aan de saus. Breng het geheel aan de kook en laat 1 minuut sudderen, of langer indien nodig. Voeg eventueel een extra scheutje kookvocht toe indien nodig.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en roer de helft van de kaas erdoorheen. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Snijd de entrecote, tegen de draad in, in plakken.
  • Serveer de helft van de rucola over de borden en verdeel de pasta eroverheen. Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma en garneer met de overige kaas.
  • Verdeel de entrecote en de overige rucola eroverheen. Garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders