Skip to main content
Assepoesters pompoensoep

Assepoesters pompoensoep

met gehaktballetjes, wortel en kokosmelk

Pompoenen zijn technisch gezien geen groenten, maar vruchten! Ze zijn ook ongelooflijk veelzijdig - je kunt niet alleen het vruchtvlees en de zaden van een pompoen eten, maar de bloemen die erop groeien zijn ook eetbaar!

Labels:
Calorie Smart
Extra Veggies
-30% carbs

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Aardappelen

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

150 gram

Pompoenblokjes

75 ml

Kokosmelk

⅓ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2484 kJ
Energie (kcal)594 kcal
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten27.3 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels6.8 g
Eiwitten22.4 g
Zout2.1 g
Trans Fat0.3 g
Potassium492.3 mg
Calcium41.5 mg
Iron0.6 mg
Soeppan of grote pan met deksel
Koekenpan met deksel
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken.
  • Snijd de wortel en puntpaprika in blokjes. 
Groenten bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan of grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de pompoen, puntpaprika, aardappelen en wortel toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en bak 3 - 4 minuten.
Groenten koken
3
  • Voeg de bouillon, de gele currykruiden en 2/3 van de kokosmelk toe.
  • Breng afgedekt aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken.
Gehaktballetjes bakken
4
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Verlaag het vuur en dek de pan af. Bak 5 - 6 minuten verder, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. 
Soep pureren
5
  • Haal de soep van het vuur en pureer glad met een staafmixer.
  • Voeg eventueel een extra scheutje water toe voor een dunnere soep.
Serveren
6
  • Serveer de soep in kommen of diepe borden en leg de gehaktballetjes erbovenop.
  • Besprenkel met de overige kokosmelk.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders