Pompoenlasagne met drie kazen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pompoenlasagne met drie kazen

Pompoenlasagne met drie kazen

met boerenkool en salade van geroosterde druiven

Een feestelijke maaltijd kan ook zonder vlees - dat bewijst dit vegetarische recept! Je maakt een restaurantwaardige lasagne waarin kaas en groenten de hoofdrol spelen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd1 uur
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

175 gram

Flespompoen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse dille en krulpeterselie

1 tl

Gemalen venkelzaad

75 gram

Gesneden boerenkool

25 gram

Ricotta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Danablu

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola en veldsla

¼ bakje(s)

Blauwe druiven, pitloos

125 gram

Verse lasagnebladen

(Bevat: Gluten, Ei)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3950 kJ
Energie (kcal)944 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers20 g
Vezels10 g
Eiwitten36 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Staafmixer
Hoge kom
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen open en verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de pompoen in parten, weeg de juiste hoeveelheid af en schil ze. Snijd vervolgens in blokjes van 2 cm. Snijd de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de dille en peterselie grof.

Pompoensaus maken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel. Fruit de sjalot 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en stoof, afgedekt, 7 minuten op middellaag vuur. Voeg de gekookte pompoenblokjes en sjalot toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met vers gemalen peper.

Drie-kazensaus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met 1 tl gemalen venkelzaad per persoon 1 minuut. Voeg de boerenkool en 2 el water per persoon toe en bak 5 minuten. Voeg 1 el wittewijnazijn per persoon toe en meng er de ricotta, Danablu en de helft van de verse kruiden doorheen. Rasp er de helft van de Parmigiano reggiano overheen. Roer goed totdat de kazen smelten. Breng op smaak met peper en zout en haal van het vuur.

Lasagne maken
4

Schenk een laagje pompoensaus in de ovenschaal. Bedek met de lasagnebladen en druk deze goed aan. Verdeel een deel van de boerenkoolvulling over de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje pompoensaus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, en eindig met een laagje saus. Rasp de overige parmigiano reggiano over de lasagne. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Salade maken
5

Leg de druiven in een ovenschaal. Besprenkel ze met per persoon: 1/4 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Bak de druiven 15 minuten naast de lasagne in de oven. Laat de druiven afkoelen tot serveren. Meng vlak voor serveren in een saladekom de salademix met de geroosterde druiven en per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie.

Serveren
6

Garneer de lasagne met de overige verse kruiden. Verdeel de lasagne over de borden. Serveer met de salade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen