HelloFresh
topBanner
Pompoen-pindasoep met ei

Pompoen-pindasoep met ei

Met peen en Libanees platbrood

Lees meer

Deze pompoen-pindasoep knalt van je bord af, qua kleur én qua smaak. De zoete oranje groenten vormen een lekkere combinatie met de smeuïge, hartige pindakaas en het kruidige kerriepoeder. Maak de soep af met een gekookt eitje en gebruik het platbrood om in de soep te dopen.

Labels:Eten binnen 3 dagenVeggie
Allergenen :SelderijMosterdEiGlutenbevattende granenPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Peen

4 stuks

Bosui

300 g

Pompoenblokjes

(Kan sporen van allergenen bevatten)

3 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

4 stuks

Wit platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

2 kuipje

Pindakaas

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1.5 stuks

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3443 kJ
Energie (kcal)823 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten11 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout5.1 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de peen in plakken.

2

Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en roerbak de knoflook, de peen, de pompoenblokjes, het kerriepoeder en de overige lente-ui 2 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel ¾ bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

4

Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Spoel daarna onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

5

Verwarm ondertussen de Libanese platbroden in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 30 seconden per kant. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de lente-ui. Serveer met de platbroden.