
De poké bowl is geïnspireerd op het van oorsprong Hawaiiaanse visgerecht poke. Deze snelle versie van de bowl maak je met garnalen, rijst en gezonde groenten.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
150 gram
Jasmijnrijst
120 gram
Garnalen
(Bevat: Schaaldieren)
100 gram
Wittekool en wortel
1 zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
50 gram
Mayonaise
(Bevat: Mosterd, Ei)
50 gram
Sojabonen
(Bevat: Soja)
50 gram
Zeekraal
½ el
Zonnebloemolie
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe wanneer het water kookt en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet en spoel met koud water. Laat daarna uitlekken.
Meng in een saladekom de wittewijn- of rijstazijn met een snuf zout en de wittekool en peen. Zet opzij en schep regelmatig om. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
Verdeel de rijst over grote kommen. Leg de wittekool en peen, de garnalen, de zeewiersalade en de sojabonen erbovenop.
Schep een lepel chili-mayonaise in het midden (zie Tip).
Tip: Heb je sojasaus in huis? Serveer deze ernaast en voeg toe naar smaak.