Skip to main content
Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas

Platbroodpizza met bieten-amandelpesto en geitenkaas

3.9
(355)

Deze variatie op pizza maak je met platbrood. Daarnaast ga je zelf bietenpesto maken van rode biet, amandelen, knoflook, grana padano en verse tijm. Dit smaakt goed bij de geitenkaas en courgette. Kortom, net even wat anders op je zelfgemaakte pizza.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

3 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad)

125 gram

Rode biet

25 gram

Grana padano-vlokken

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat: Gluten)

40 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4113 kJ
Energie (kcal)983 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten118 g
waarvan suikers19 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout1.6 g

Instructies

Oven voorverwarmen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in fijne halve ringen en snijd of pers de knoflook fijn.

Snijden
2

Snijd vervolgens de courgette in dunne plakken. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Hak de amandelen grof.

Pesto maken
3

Meng in een hoge kom of blender de knoflook, bieten, olijfolie en de helft van zowel de grana padano, amandelen als de tijm en pureer tot een grove pesto. Breng goed op smaak met peper en zout.

Beleggen
4

Leg de platbroden op de bakplaat met bakpapier en beleg met de bietenpesto en courgette. Verdeel vervolgens de rode ui en geitenkaas over het platbrood. Garneer met de overige grana padano, amandelen en tijm en besprenkel eventueel naar smaak met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
5

Bak de platbroodpizza’s 9 - 10 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders