BestellenCadeaubon
Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Platbroodpizza met aubergine, venkel en ricotta

Met rucola en grana padano

Met dit recept maak je een gezonde pizza-variant met versie ingrediënten en minder zout. Deze pizza heeft een dunne bodem van volkorenmeel met daarop lekker veel groenten. Verder beleg je de pizza met twee soorten kaas: milde en romige ricotta en pittige grana padano.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomatenpuree

50 gram

Ricotta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Volkoren platbrood

(Bevat Gluten)

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2414 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers20.2 g
Vezels12 g
Eiwitten28 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Oven
Wok met deksel
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm (zie tip). Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.

Groenten snijden
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine en venkel, afgedekt, 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
3

Snipper ondertussen de rode ui. Meng in een kom de tomatenpuree met de helft van de ricotta, 2 el water per persoon en peper en zout naar smaak. Leg de Libanese platbroden op een bakplaat met bakpapier, smeer de platbroden in met de tomaat-ricottapuree.

Platbroden beleggen
4

Verdeel de aubergine en venkel over de platbroden. Verdeel vervolgens de rode ui, overige ricotta en de grana padano over de groenten.

Pizza's bakken
5

Bak de platbroodpizza's 10 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Serveren
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden. Garneer de platbroden met de rucola en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.