Skip to main content
Burritobowl met tortillachips
Burritobowl met tortillachips

Burritobowl met tortillachips

kies en mix toppings: avocado, kaas, tomaat en meer!

3.8
(250)

Basmatirijst komt oorspronkelijk uit het noorden van India en wordt daar al eeuwenlang gekoesterd om zijn unieke smaak en aroma. Een perfecte toets aan dit recept!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ pak(ken)

Zwarte bonen

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Avocado

140 gram

Mais in blik

25 gram

Sweet chili tortillachips

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3740 kJ
Energie (kcal)894 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten121.9 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels20.8 g
Eiwitten28.2 g
Zout3.5 g
Potassium402.1 mg
Calcium27.8 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Tomatenrijst maken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie  in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de zwarte bonen, de passata en de Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe. Bak het geheel 6 - 8 minuten en roer regelmatig door.
  • Voeg de rijst en de kaas toe en verwarm nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Groenten snijden
3
  • Snijd de koriander fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.

Weetje: Wist je dat deze maaltijd meer dan 250 gram groente bevat per portie? De passata in dit gerecht wordt ook meegerekend. Deze bevat namelijk ongeveer evenveel vitaminen, mineralen en voedingsvezels als verse groenten.

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Serveer de tomaat, avocado, mais, koriander en tortillachips in aparte kommen.
  • Breng de tomaat en avocado op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Laat iedereen zelf een burritobowl naar smaak samenstellen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders