Vandaag geef je een Mexicaanse twist aan deze luxe burger. Je belegt hem met avocadodip en je serveert hem met nacho's, mais en jalapeño's.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Tomato
½ piece
Red onion
25 g
Organic sour cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ piece
Romano pepper
1 piece
Malted grain bread roll
(Contains: Spelt, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge May be present: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten, Noten)
10 g
Sliced jalapeños
25 g
Grated mature cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 piece
Veal burger
(May be present: Ei, Soja, Gluten, Mosterd, Selderij)
½ sachet(s)
Mexican-style spices
40 g
Avocado dip
50 g
Tortilla chips
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de tomaat, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Meng in een kom de tomatenblokjes en de helft van de ui. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de avocadodip met de helft van de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in halve ringen. Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om later de hamburger mee te beleggen.
Leg de tortillachips in een ovenschaal. Bak de chips samen met het bierbostelbroodje 6 - 8 minuten in de oven. Verdeel na 4 minuten de overige ui, de rode puntpaprika en de helft van de jalapeño's (let op: pittig! Gebruik naar smaak) over de chips. Garneer met de helft van de belegen kaas. Bak nog 4 minuten in de oven.
Wrijf de kalfsburger in met de Mexicaanse kruiden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de burger 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Strooi in de laatste minuut de overige kaas over de burgers en dek de pan af zodat de kaas beter smelt.
Snijd het bierbostelbroodje open en leg op ieder broodje een burger. Beleg het broodje met een deel van de avocadodip, de tomatensalsa, rode puntpaprika en de overige jalapeño's. Verdeel de overige zure room over de nachoschotel. Serveer de nachoschotel, de overige tomatensalsa en avocadodip bij de burger.